De Vereniging

De vereniging ‘Bewonersraad Rochdale’ is het hoogste adviesorgaan van de bewoners bij de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale te Amsterdam.

De vereniging vertegenwoordigt de bewoners van de woningstichting Rochdale:

• Noord: Gemeenten Zaanstad, Purmerend, Landsmeer alsmede Amsterdam-Noord.
  • Oost: Stadsdelen Oost, Zuidoost en de gemeente Diemen.
  • West: Stadsdelen West, Nieuw-West, Centrum en Zuid.

Het ontstaan van de ‘Bewonersraad Rochdale’
Met ingang van 1 januari 2004 hielden Bouwvereniging Rochdale en Woningstichting Patrimonium op te bestaan. Een onderlinge fusie leidde tot de oprichting van een nieuwe rechtspersoon: Woningstichting Rochdale.

Deze belangrijke stap leidde tot ingrijpende wijzigingen in de organisatie van de bewonersparticipatie. De bewoners worden in de nieuwe situatie vertegenwoordigd door ‘Bewonersraad Patroc’, een samentrekking van de namen van beide oorspronkelijke corporaties. Patroc is een nieuwe vereniging (anno 2008 hernoemd als ‘Bewonersraad Rochdale’), opgericht in 2003.