Het is u vast niet ontgaan… het corona-virus is het gesprek van de dag en het aantal besmettingen neemt helaas toe. Ook bij Rochdale hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om de gevolgen van het corona-virus voor onze organisatie en dienstverlening te minimaliseren. Via dit bericht delen wij deze maatregelen graag met u. Alvast bedankt voor uw begrip.

Hygiënemaatregelen en beperken fysiek contact

Dagelijks hebben onze medewerkers vele contacten met huurders, collega’s, samenwerkingspartners en bezoekers aan de balie. Sinds vorige week volgen wij de adviezen op van het RIVM om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Deze adviezen houden in:

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Het hoofdkantoor en de buurtpunten worden extra goed schoongemaakt. Ook zorgen we ervoor dat er voldoende zeep en handdoeken aanwezig zijn.

Aanvullende maatregelen

Ook hebben we aanvullende maatregelen genomen om mogelijke besmettingen tegen te gaan en de continuïteit van onze dienstverlening zoveel mogelijk te kunnen blijven garanderen:

  • Medewerkers die op vakantie zijn geweest naar een besmet gebied, overleggen eerst met de leidinggevende of ze wel of niet direct weer aan het werk kunnen.
  • Bij twijfel of lichte klachten, werken medewerkers vanuit huis.

Afspraak buiten de deur?

Medewerkers die een huurder treffen met hoest- of griepverschijnselen, overleggen met de huurder of de reparatie spoed heeft. Waar mogelijk, wordt een nieuwe afspraak na 31 maart 2020 gemaakt. Op deze manier is de kans op besmetting gering. Hetzelfde geldt voor medewerkers die een afspraak hebben met een externe partij.

Wij vragen om uw begrip

Wij hebben deze maatregelen genomen om onze dienstverlening zoveel mogelijk te kunnen continueren. De genoemde maatregelen brengen mogelijk wel beperkingen met zich mee. Wellicht nemen de wachttijden toe en zijn niet alle materialen beschikbaar. Wij vragen daarvoor uw begrip. Uiteraard houden we u op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen. Mocht de verspreiding van het corona-virus zich verder doorzetten, dan kunnen wij mogelijk de dienstverlening niet meer in alle gebieden garanderen op het niveau dat u van ons gewend bent.

Heeft u zelf gezondheidsklachten?

Heeft u zelf hoest- of griepverschijnselen en een afspraak met Rochdale? Neem dan contact met ons op. We kunnen in overleg met u de afspraak eventueel verzetten.

 

Bron: Rochdale